Hantverksrundan i Sunne 19-20 september

Jag har flyttat till Värmland. På min gård Nästa i Södra Ås, har jag nu min hattateljé. Under hantverksrundan kommer besökare kunna se mig tillverka hattar samt prova och köpa olika huvudbonader. På Nästa, finns under denna helg möjlighet att fika, allt som serveras är hembakat med inslag av gårdens bär/frukt. 

IMG_6201

Köp hjärtstartare!

Köp hjärtstartare!

Min bror driver sedan en tid tillbaka en webbutik för hjärtstartare. Jag vill passa på att slå ett slag för vikten av att köpa en hjärtstartare. Med fler hjärtstartare i samhället kommer fler liv kunna räddas vid plötsligt hjärtstopp. En dag kan det vara du själv eller någon som står dig nära som behöver behandlas för plötsligt hjärtstopp. Står du då utan hjärtstartare eller en ambulans inom några minuter så kommer livet att vara svårt att rädda.

Varför köpa hjärtstartare?

Plötsligt hjärtstopp är en av de vanligaste dödsorsakerna i Sverige, med omkring 15 000 personer som dör varje år. Endast 5-10 % av de som drabbas av hjärtstopp räddas idag. Av de som drabbas och avlider är det oftast utanför sjukhus. Anledningen till att det är så få som räddas idag är framför allt att hjärtstoppen behandlas för sent. Det är alltså tiden till behandling som är den största boven! Bara hjärt- och lungräddning (HLR) räcker inte. HLR kan hålla den drabbade behandlingsbar i upp till 20 minuter men det startar inte hjärtat. Störst chans för överlevnad är om en hjärtstartare används inom 3 minuter – det är alltså mycket bråttom att starta behandling med elstötar.

Att ha en hjärtstartare nära som sätts in vid ett plötsligt hjärtstopp är alltså ofta livsavgörande. Då kan behandlingen påbörjas i tid och chansen att överleva är så hög som 90 %.

Var kan jag köpa hjärtstartare?

Det kan vara svårt att jämföra, välja och köpa hjärtstartare. Beroende på om hjärtstartaren ska finnas hemma, på ett arbete eller i ett utryckningsfordon så är det ofta olika funktioner som är bra att ha. Dessutom behövs skyltning, kanske ett skåp och andra tillbehör som ett skärverktyg för att snabbt kunna barlägga bröstet på den drabbade. Idag finns det nästan ingen webbutik som har samlat allt som behövs på ett ställe, där det också går att lätt jämföra olika hjärtstartare. Min brors webbutik tycker jag själv har det mest kompletta sortimentet med riktigt bra bilder på alla produkter. Det är viktigt att veta hur det man köper ser ut tycker jag.

Med Sveriges största utbud av hjärtstartare och tillbehör så kan jag varmt rekommendera min brors webbutik hearty.se. Kolla in hans fina butik för hjärtstartare. Kolla speciellt in Samaritan PAD 500P, som jag tycker ser trevlig ut.

Publicering i Svensk Damtidning

I nr 25 av tidningen Svensk Damtidning har jag fått en av mina kreationer publicerade. Mina hattar och
cioffe finns att köpa på butiken Mode Rosa i gamla stan i Stockholm eller så kan man boka besök i min ateljé vid Karlaplan för att utforma en personlig huvudkreation.

20130611-194707.jpg